perjantai 25. maaliskuuta 2016

Knoppitietoa Ateneumin portaista

Jotkut asiat jäävät mieleen ja pysyvät siellä. Oma varhaisin muistoni Ateneumista on Helsingin luokkaretkeltä lapsuudesta. Opastetulla kierroksella selvisi, että historiaa ei ole vain ripustettu Ateneumin seinille, vaan historiaa löytyy myös lattiasta. Tarkemmin sanottuna portaista, jonka askelmissa on siellä täällä vanhoja fossiileja. 


Muodoista voi hahmottaa varhaisten eläinten muotoja – eliöitä entisajoita jostain kaukaa. Nykyäänkin astellessani Ateneumin portaita ylös ja alas katson varpaisiini, sillä muistan luokkaretkellä oppimani knoppitiedon.

2 kommenttia:

  1. Hei, kiitos tästä! Löytyi hakukoneella, kun etsin tietoa ja kuvia Ateneumin portaista Ananasaika-blogin matkailumaanantain juttua varten (julkaistaan huomenna ma 27.1.2017). Linkkasin kirjoituksen; en tiedä, saatko jonkin ping-viestin siitä sähköpostiisi tai blogisi kommentteihin.

    VastaaPoista
  2. Hei, kävin lukemassa juttusi portaikoista ja arkkitehtuurista. Täsmälleen samaa mieltä - kauneutta voi löytää mitä ihmeellisimmistä paikoista. Herkuttelen usein taidenäyttelyissä nimenomaan näyttelyn puitteissa - portaikoissa, katoissa ja ikkunanpielissä.

    VastaaPoista